Spatborden

We zijn eerst begonnen met de spatborden volledig te schuren en alle plamuur te verwijderen. Na het schuren werd al direct zichtbaar dat ze niet zo goed waren als we eerst dachten en er was al eens schade geweest en met polyester gerepareerd. De polyester reparaties zijn er uitgeslepen en daar is nieuw blik ingelast. De spatborden zaten ook vol kleine putjes zoals op de foto’s te zien is. De punten van de voorspatborden waren zoals vele andere ook bij deze Traction volledig vergaan. De nieuwe punten waren al door de vorige eigenaar aangeschaft en hadden we erbij gekregen.

Het resultaat na een weekend schuren :

Zoals hieronder te zien is, waren de muizen bezig geweest in 1 van de spatborden, hier kon dus een volledig nieuw stuk in gelast worden.

Na het schuren zijn de spatborden naar de straler gebracht, daar vandaan kwamen ze mooi schoon terug en kon je eigenlijk pas echt goed zien waar nieuwe stukken erin gelast moeten worden.

Hieronder is een foto te zien waar de nieuwe stukken er al ingelast zijn en we het spatbord passen en de nieuwe punt aftekenen zodat deze er tegenaan gelast kan worden.

De achterste spatborden zijn inmiddels ook geschuurd en naar de straler geweest en waren in goede staat.

Het linker achterspatbord had ook schade gehad wat nooit gerepareerd is. Dit kon dus nu goed gebeuren.

Inmiddels zijn alle spatborden in spatborden in de juiste vorm gebracht en spuitklaar gemaakt. Het wachten is op dat de body van de Traction ook zover is.

 

 

1 gedachte op “Spatborden

Geef een reactie