Restauratie TA 11BL

We willen de auto niet in 1 keer compleet uit elkaar halen waardoor het een meer jaren project wordt maar hebben de restauratie in 3 delen opgedeeld. Zodat er in de zomer met de auto gereden kan blijven worden (is het plan 😉 )

 • De koets van binnen en buiten (plan 1 jaar)
 • De motor ruimte + voor as. (1 winter)
 • De onderkant + achteras. (1 winter)

We zijn in augustus 2011 begonnen met het uit elkaar halen van de auto en de onderdelen te ontdoen van lak. We zijn het eerst met de spatborden begonnen. Daarna met de koets, de deuren, het interieur en de overige onderdelen.

Status anno Januari 2012

Januari 2013,

Een jaar verder is er niets meer van het plan over door wat externe factoren… we hebben begin 2012 de binnenkant van de auto gereed gemaakt zoals de vloer en het dashboard. Afgelopen zomer hebben we de achteras, de motor en de voorwiel ophanging verwijderd. De bodemplaat was zoals we van de voren hadden gezien goed en hoefde niet aan gelast te worden, deze is kaal gehaald, in de epoxyprimer gezet en in de antisteenslag coating gezet. Alle onderdelen van de achteras zijn naar de straler gebracht eind 2012 en verwacht nu ongeveer weer gepoedercoat terug. Momenteel zijn de spatborden gemonteerd, zijn passend gemaakt, en worden nu strak gemaakt. Aan de deuren zat nog wat laswerk, deze hangen er nu ook gedeeltelijk in en worden klaar gemaakt. Verder hebben we inmiddels een goede compressor voor het stralen gekocht en zijn we losse onderdelen aan het stralen. De planning is dat de auto in februari gespoten word waarna we weer kunnen beginnen met opbouwen, de planning is dat hij dan in mei weer op wielen staat en we ergens in de zomer een eerste proefrit kunnen maken…. We zullen zien.

20130216-192717.jpg

2 gedachten over “Restauratie TA 11BL

 1. Hallo,
  Fantastisch verzorgd project, met veel vakkennis en grondige aanpak, echt om jaloers op te worden. Ik ben reeds benieuwd om het vervolg te lezen.
  Ook proficiat voor de vormgeving van je site.
  Met vriendelijke groeten uit Antwerpen,
  Dirk

 2. Zeer grondige restauratie! Ik heb 3 TA’s waarvan 1 nog een totale restauratie moet ondergaan. Om van Uw ervaring te profiteren zou ik graag willen weten: voor het lassen van b.v. spatborden, welke apparatuur heeft men nodig, die nog te betalen is voor een amateur? De nieuwe hemel was dat een pasklaar exemplaar of een zelf gemaakte. Het demonteren lijkt mij gemakkelijk, maar het netjes monteren van een nieuwe is niet zo evident. Groetend en bedankt voor een reactie. henk 5340Gesves

Geef een reactie