Led-verlichting

Een tijdje terug had mijn vader al eens led-verlichting gemonteerd, toevallig stonden de ‘oude’ en ‘nieuwe’ Traction nu eens naast elkaar en in het donker :
image

De linker is met led verlichting, de rechter zonder. Beide 6 volt.
Bij de restauratie van de ‘nieuwe traction’ hebben we direct goede aarde aangelegd naar de achterlichten (6 volt) waarbij de buislampjes bijna net zoveel licht geven als de led achterlichten. Stroomverbruik blijft natuurlijk nog wel een verschil in.

U23 cabine

Vandaag hebben we de cabine klaar gemaakt voor het stralen, ik denk een kleine 100 popnagels uit het dak verwijderd om de extra plaat los te halen, achteraf maar goed ook want er is in de afgelopen 65 jaar toch wat vocht onder gekomen.

image

image

We hebben daarna nog een nieuwe accessoire in de gril gemonteerd en de lampen nog eens afgesteld.

image

ICCCR 2016

Afgelopen weekend was het Icccr 2016 in Rheden. Internationale Citroën meeting met vooral klassiekers en +- 40.000 bezoekers

Een paar foto’s :

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Dynamo problemen

Het plan was om het afgelopen weekend met de Traction naar de Icccr te gaan in Rheden. Na het op hoogte afstellen van de mistlampen en de koplampen viel dat plan helaas in het water 🙁 ik had een rondje gereden met de auto, ging prima zonder problemen. Toen was ik de hoogte aan het stellen en ik start de motor en de spanningsregelaar begint te klapperen (het relais schakelt heel snel) en de meter gaf decharge aan. Ik heb alle bedrading gecontroleerd en hij bleef klapperen. De teleurstelling was toen redelijk groot en ik besloot het maar even te laten voor wat het was en ben met de gewone auto naar Rheden te gaan. Ik heb voor de zekerheid op de Icccr koolborstels aangeschaft voor de Ducellier 247b dynamo.

Na het schoonmaken en wederom in elkaar zetten (de oude koolborstels waren nog goed) heb ik de dynamo weer gemonteerd. Bij het testdraaien nog steeds geklapper. Met de multimeter op de dynamo d+ en de – pool van de accu gaf de meter een negatief voltage weer??

Na het lezen van onderstaande artikelen heb ik de V-snaar losgehaald en de dynamo als motor laten draaien d+ op + pool van accu, de d- en exec doorverbonden en vervolgends de d- op de -pool van de accu. De dynamo begon toen in dezelfde richting te draaien als de motor, wat goed is. Daarna de V-snaar en de spanningsregelaar weer aan gesloten en de dynamo gaf weer een normale spanning af 7,2 volt. De accu laad nu weer mooi bij en het metertje in het dashboard staat ook netjes op charge

TAN Amsterdam:
Artikel TAN Amsterdam over de dynamo en spanningsregelaar

NSU:
NSU gelijkstroom dynamo artikel

Eerste kilometers

Na de eerste 500 km gereden te hebben zijn er wat kleine puntjes die veranderd worden, de brandstofmeter wil niet lager aangeven dan 30 liter.. Als er werkelijk +- 5 a 10 liter in de tank zit. Bij een volle tank wijst hij de meter uit. Ik denk dat dit ergens in een slecht contact moet zitten.

De gebruikte brandstoffilters zijn gewoon slecht na een paar weken stilstand verschimmelen ze… Ik probeer nu andere doorzichtige filters. image
De bobine (Marchal) lekt olie (3 vd 4 gebruikte) dus bij deze auto ook de oude terug geplaatst.

De via marktplaats gekochte Marchal 630 mistlampen hebben we opnieuw gespoten en gemonteerd, dit ziet er wel mooi uit! De steunen hebben we begin mei bij Citromobiel gekocht.

image

image

image