Nieuw dak op de U23

 

Vorige week hebben we een nieuwe plaat staal gekocht en op maat laten snijden en laten zetten voor het nieuwe dak.

Vandaag zijn we begonnen met het plaatsen en het zetten van de puntlassen. Aan de achterkant hebben we 6 inkepingen gemaakt zodat er niet te veel druk op de plaat komt bij het buigen.

 

 

Geplaatst in U23

Vanavond eerste proefrit gemaakt met de U23

Vanavond hebben we een eerste proefrit gemaakt om de diff, koppeling en versnellingsbak te testen. Dit ging allemaal perfect. Helaas was het al donker, maar ik kon het filmpje een beetje oplichten. Verder hebben een hele simpele kabelboom gebruikt, massa schakelaar, aan/knop tussen bobine en + van accu en natuurlijk een dikke kabel naar de startmotor. 

Nu gaan we verder met het passen van het plaatwerk, deuren, spatborden en de nieuwe treeplanken. Het schiet al mooi op!

 

 

 

Geplaatst in U23

De motor start klaar gemaakt

Na het inbouwen van de motor en het afstellen van de ontsteking ging het starten nog niet helemaal vlekkeloos. De bougiekabels waren linksom volgens de ontstekingsvolgorde gemonteerd ipv rechtsom.  Na het verwisselen  was het een kwestie van benzine omhoog pompen en vervolgens starten. Na enkele seconden sloeg de motor al aan.

 

Weer een mijlpaal !

Afgelopen weken is er weer veel gebeurd aan de U23, de radiator is compleet opnieuw opgebouwd door Autotemp in Leeuwarden. Deze bleek compleet verrot, alleen de boven en zijkanten waren te redden. 

Het pijpje van de kop naar de radiator is vervangen door een van mijn reserve blok, deze was alleen nèt niet helemaal vlak waardoor er water uit druppelde.. na vlakken van dit pijpje was hij dicht. Langs de oliekeerring lekte een beetje olie. Beetje vloeibare pakking was hier de oplossing (en veel tijd voor het in en uitbouwen….) . Vandaag hebben we de cabine weer geplaatst zodat we al het plaatwerk kunnen passen voor het spuiten. 

 

Geplaatst in U23

De wielen zitten weer onder de U23


De afgelopen weken hebben we weer veel progressie geboekt, inmiddels is het onderstel zo goed als klaar.

img_0675

img_0671

De remmen zijn inmiddels gevuld met remvloeistof en ontlucht.

 

 

img_0672

De bodem platen zijn ook weer gemonteerd, deze zitten er vaak niet meer bij.

img_0547

img_0548

De linker remveertang is 30 cm en veel te klein om de veren op zijn plek te krijgen, de rechter is 48cm en daarmee lukt het prima.

img_0677img_0678

De dakgoot is op maat gemaakt en tijdelijk vast gelast.

 

Geplaatst in U23

Remmen U23 monteren

Afgelopen week zijn we met de remmen bezig geweest, de remcilinders waren weer op voorraad en zijn direct besteld en al binnen enkele dagen geleverd, naar de handrem kabels heb ik lang gezocht naar exemplaren die er op lijken maar niet gevonden. Uiteindelijk heb ik ze na laten maken bij Remkaflex in Alkmaar, dit ging super snel en de kosten vielen reusachtig mee. 

img_0534 img_0537 img_0538 img_0539 img_0521 img_0522 img_0525 img_0526

Geplaatst in U23