BMW e61 buitentemperatuur probleempje opgelost

De buitentemperatuur schommelde ineens tussen de 12 en -40 graden. Normaal maakt me dat niet zoveel uit kon het wel even wachten maar hierdoor was de climatecontrol compleet ontregeld en moest dus wel met spoed gefixt worden. Als de buitentemperatuur op -40 stond kwam er automatisch alleen maar hete lucht naar binnen..

De sensor zit in de voorbumper en is via de voorste onderplaat te bereiken. Al snel was te zien dan dan 1 draad doorgesleten was en de andere de ommantel door was. Na wat solderen werkt het weer perfect.

 

 

De motor start klaar gemaakt

Na het inbouwen van de motor en het afstellen van de ontsteking ging het starten nog niet helemaal vlekkeloos. De bougiekabels waren linksom volgens de ontstekingsvolgorde gemonteerd ipv rechtsom.  Na het verwisselen  was het een kwestie van benzine omhoog pompen en vervolgens starten. Na enkele seconden sloeg de motor al aan.

 

Binnenverlichting aangesloten

Om te rijden met de auto lag voor mij de prioriteit om de koplampen, knipperlichten etc aan te sluiten. Maar afgelopen week heb ik dan uiteindelijk ook de parkeerlichtjes, binnenverlichting en dashboard verlichting aangesloten!

De nieuwe parkeerlichtjes hebben helaas geen losse aarde draad meer, dus die heb ik zelf gefabriceerd door een gaatje in de buitenring te boren en hier een aarde draadje door naar binnen te leggen en te solderen aan het metalen beugeltje.

  
  

Deuren afgemonteerd

Vandaag de nieuwe aluminium sierstrips gemonteerd.
imageDaarnaast ook de binnenkant van de deuren beplakt met plastic om vocht buiten te houden en alle deurpanelen schoongemaakt en gemonteerd.
image

Het einde komt in zicht

image

Een sneu gezicht zo… We kwamen erachter dat de waterpomp lekte bij het lager, om tijd te besparen heb ik gereviseerd exemplaar besteld en deze vandaag gemonteerd.

image

Ook het originele achterruit zit er weer ingeplakt (met de sticker van de lokale voetbalclub waar de traction ooit vandaan kwam), best nog wel een lastige klus die nog bijna verkeerd afliep. Aan te raden is om het met 2 personen uit te voeren, 1 om het ruit op zijn plaats te houden en de ander om de overtollige kit te verwijderen.

image
image

Het skyleer in de auto is nog goed en ga ik niet vervangen, na 15 min poetsen op 1 helft zag het er zoals hierboven uit.