Afscheid genomen van de Peugeot 201

Peugeot 201 had ik gekocht een maand voordat we tegen de U23 aanliepen. Omdat we voorlopig toch niet er aan toe zouden komen en ruimte voor de restauratie van de u23 wel belangrijk is, is hij weer verkocht. 

Alles paste mooi in het vrachtwagentje wat erg van pas kwam met het natte weer!

BMW e61 buitentemperatuur probleempje opgelost

De buitentemperatuur schommelde ineens tussen de 12 en -40 graden. Normaal maakt me dat niet zoveel uit kon het wel even wachten maar hierdoor was de climatecontrol compleet ontregeld en moest dus wel met spoed gefixt worden. Als de buitentemperatuur op -40 stond kwam er automatisch alleen maar hete lucht naar binnen..

De sensor zit in de voorbumper en is via de voorste onderplaat te bereiken. Al snel was te zien dan dan 1 draad doorgesleten was en de andere de ommantel door was. Na wat solderen werkt het weer perfect.

 

 

Aandrijf as Traction Avant gebroken.. :(

Afgelopen weekend was het eindelijk weer eens mooi weer voor een ritje. De Traction stond nog op de brug dus deed ik nog even een check op speling… Het wiel rechtsvoor had speling en bewoog alle richtingen op.. foute boel dus. Bij het afhalen van de remtrommel kwam het laatste deel van de as gewoon mee. Het lijkt hier om een een oude breuk te gaan die er dus al een tijdje in zat maar niet zichtbaar was (voor mij althans). Het zwarte deel is de oude breuk en het kleine puntje is waar hij afgelopen periode nog aan vast zat en dus recent is gebroken.

Als we  hier mee waren gaan rijden was zeer waarschijnlijk het wiel met remtrommel en al van de wagen gegaan met alle gevolgen van dien..

De eend hadden we afgelopen weken van een nieuw dakje en bekleding voorzien en kon gelukkig wel met het mooie weer naar buiten ­čÖé 

Nieuw dak op de U23

 

Vorige week hebben we een nieuwe plaat staal gekocht en op maat laten snijden en laten zetten voor het nieuwe dak.

Vandaag zijn we begonnen met het plaatsen en het zetten van de puntlassen. Aan de achterkant hebben we 6 inkepingen gemaakt zodat er niet te veel druk op de plaat komt bij het buigen.

 

 

Geplaatst in U23

Keerringen vervangen en nieuw spruitstuk vlakken

We hebben de keerring van de auto van mijn vader hebben we de olie keerringen vervangen van de aandrijfassen. Deze waren helemaal gaar net als de ophangrubber van de versnellingsbak en het rubber aan de achterkant van de motor.

Bij het demonteren werd helaas ook duidelijk dat er een scheur in het spruitstuk zat, dus we hebben direct de hele set maar nieuw besteld bij CTA, na het monteren hebben we hem gevlakt, tussen het de inlaat en uitlaat zat +- 1.5 mm verschil tussen. 

Bovenstaande foto is het spruitstuk na het vlakken op een 100% vlakke ondergrond.

Vanavond eerste proefrit gemaakt met de U23

Vanavond hebben we een eerste proefrit gemaakt om de diff, koppeling en versnellingsbak te testen. Dit ging allemaal perfect. Helaas was het al donker, maar ik kon het filmpje een beetje oplichten. Verder hebben een hele simpele kabelboom gebruikt, massa schakelaar, aan/knop tussen bobine en + van accu en natuurlijk een dikke kabel naar de startmotor. 

Nu gaan we verder met het passen van het plaatwerk, deuren, spatborden en de nieuwe treeplanken. Het schiet al mooi op!

 

 

 

Geplaatst in U23