Voorbrug is weer gemonteerd

Afgelopen zaterdag hebben we de gereviseerde voorbrug weer gemonteerd. Dit ging heel soepel, wel opletten dat de torsie staven op de juiste plek gemonteerd word (2 strepen aan de linkerkant). Verder hebben we nog de motor voor de 2de keer in de menie gezet en andere onderdelen opnieuw een kleurtje gegeven.

20131021-113250.jpg

20131021-113313.jpg

2 reacties op “Voorbrug is weer gemonteerd

 1. Hallo,
  zelf zijn we ook bezig aan een TA 7 (vooroorlogs). Ik zou graag willen weten of u bij de revisie van de voorwielophanging ook de 2 grote assen die in lengetrichting lopen gedemonteerd hebt. Wij willen de rubberen afdichtingen die errond zitten vervangen, en daarvoor moeten ze eruit. Met een hydraulische pers tot nu toe geen succes.

  dank bij voorbaat

  Wouter Thevissen

 2. Hallo Wouter,

  Bij de revisie is de hele voorbrug uit elkaar geweest, de 2 grote assen in lengte richting zijn de torsiestaven en die zijn er uit geweest. Die hebben we met een slag blok eruit gehaald, wel een aantal keer kruip olie (WD40) er tussen spuiten van te voren. Daarna moet de spiebaan as eruit geperst worden (dat kleine asje wat door de beide silentblocks gaat en de draag arm). Hier moet ook goed wat kruipolie ingespoten worden en kan heel goed vast zitten. Ik heb daarna 4 revisie silentblocks (dat blok met rubber in het midden) gebruikt en 2 nieuwe spiebaan assen om het geheel weer op te bouwen. Het komt wel heel precies met het in elkaar zetten en ik heb dit dan ook laten doen omdat het moeilijk is te herstellen als het niet goed is en de auto zit alweer half in elkaar.
  Het uitpersen van de spiebaan assen is bij mij door een 50 tons pers gedaan en ging na een paar keer kruipolie inspuiten redelijk gemakkelijk. Als je je silent blocks van nieuw rubber laat voorzien moet je goed opletten of de vertanding aan de binnen zijde nog goed is en geen opstaande rand in zit, als dit wel zo is dan kun je bij Jose Franssen nieuwe bussen hiervoor bij bestellen (aanrader).
  Groet,
  Jeroen

Reacties zijn gesloten.